Ads Top

EvoSwitch Datacenters tekent contract met Nuon en betrekt windenergie van Windmolenpark Enkhuizen

EvoSwitch Datacenters, een internationale aanbieder van carrier neutrale colocatie en connectiviteit met datacenters in Europa en de Verenigde Staten, heeft een 3-jarig contract getekend met energieleverancier Nuon voor het leveren van groene stroom waaronder windenergie. De windenergie wordt opgewekt in Nuon’s windmolenpark in Enkhuizen en zal gebruikt worden voor EvoSwitch’ colocatie diensten in de Nederlandse markt.
Sinds de opening van het eerste datacenter in Haarlem in 2007 gebruikt EvoSwitch Datacenters reeds energie-efficiënte technologieën en 100% groene stroom voor het leveren van zijn colocatie diensten. Via het contract met Nuon wordt de bron van de windenergie  ’tastbaar’. Bij het windmolenpark van Nuon in Enkhuizen is exclusief voor EvoSwitch een groot bord geplaatst waarop vermeld staat dat Nuon EvoSwitch van 100% duurzame groene windenergie voorziet. De colocatie aanbieder heeft specifiek voor windenergie gekozen omdat het de schoonste vorm van groene energie is, waarvan een productiequotum door de Rijksoverheid is opgenomen in het energieproductie meerjarenplan tot 2020.
Voorheen gebruikte EvoSwitch groene stroom van een andere Nederlandse leverancier. De windenergie die nu door Nuon wordt geleverd, is voor klanten van EvoSwitch tastbaarder. “Als datacenter aanbieder hebben wij altijd substantiële investeringen gedaan in innovatieve en groene technologieën ten behoeve van energie-efficiënte datacenter oplossingen,” zegt Eric Boonstra, Managing Director van EvoSwitch. “De stap naar het gebruik van windenergielaat zien dat we ook op het vlak van stroomtoevoer willen blijven innoveren. Voor onze colocatie klanten wordt het groene en duurzame karakter van hun IT infrastructuur opeens heel tastbaar. Zij kunnen naar Enkhuizen gaan, de windmolens van Nuon aanraken en de windmolenbladen zien draaien die hun IT omgeving van groene power voorziet.”
In eerste instantie zal voor een deel van het stroomverbruik bij EvoSwitch windenergie worden  ingezet. Voor een ander deel zal nog steeds een mix van groene stroomvormen worden gebruikt, eveneens geleverd door Nuon.
Klanten van EvoSwitch die nu meteen al voor 100 procent op windenergie willen overstappen, wordt de optie geboden om dat te doen. Boonstra: “Via Nuon is het mogelijk om de IT infrastructuren van individuele klanten voor de volle 100 procent te voorzien van windenergie opgewekt in Nederland.
Die mogelijkheid willen we dan ook graag bieden. Als er onverhoopt enorm veel vraag naar is, dan betekent het dat we de stap naar windenergie versneld kunnen maken en dat we het aandeel van wind in de totale energiemix verder kunnen verhogen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.