Ads Top

Green Team Twente onthult nieuwe, extreem zuinige waterstofauto

Het Green Team Twente, een team van elf UT-studenten dat in mei deelneemt aan de Shell Eco Marathon, presenteert op 23 april 2014 hun vernieuwde waterstofauto: de UTmotive. Met de verbeterde auto  wil het team dit jaar de felbegeerde  ‘1 op 1000’ rijden, waarmee een plek in de top 3 mogelijk is. De nieuwe auto kan zonder te tanken van Enschede naar Parijs rijden en krijgt na de race een RDW-keuring, waardoor de auto officieel de weg op mag.
‘’We hebben dit jaar een verbeterd ontwerp en een nieuwe, draadloze real time data connectie’’, vertelt Sander Schotman van het Green Team Twente. “Hierdoor zien we tijdens de race wat er in de auto gebeurt en kan er, indien nodig, ingegrepen worden. Tevens hebben we een nieuwe waterstofcel voor betere efficiëntie en nieuwe carbonvelgen, die we zelf ontworpen hebben. Dankzij deze carbonvelgen behalen we een gewichtsreductie van tien procent. Bovendien heeft de UTmotive onlangs een officieel chassisnummer van de RDW gekregen.”
Green Team Twente bestaat uit elf UT-studenten van verschillende studies (Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde, Scheikundige Technologie en Gezondheidswetenschappen). In mei 2014 gaat het team de strijd aan met tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon in Rotterdam. Bij de Shell Eco-marathon is het de bedoeling om zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof.
 De UTmotive rijdt in de UrbanConcept klasse en zal gaan rijden op waterstof. De UrbanConcept klasse stelt extra eisen aan de auto. Zo moet de auto vier wielen hebben en moet de bestuurder rechtop in de auto kunnen zitten. Vorig jaar heeft het team een resultaat behaalt gelijk aan 1 liter benzine op 750 kilometer. Dit jaar behoort 1 op 1000 tot de mogelijkheden. e
Het Green Team Twente onthult op 23 april 2014 de nieuwe waterstofauto op het terrein van de Universiteit Twente (collegezaal Waaier 1). De autopresentatie is vrij toegankelijk.  Om 15.30 uur is er een ontvangst met koffie en om 16.00 start de presentatie. Aansluitend maakt de UTmotive haar eerste rondes op het O&O plein op de Campus van de Universiteit Twente.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.