Ads Top

IKEA investeert in windmolenpark in de VS

IKEA zet een belangrijke stap in de overgang naar 100% hernieuwbare energie met de aankoop van een windmolenpark in de Verenigde Staten. De aankoop van het park in Hoopeston, Illinois is de grootste opzichzelfstaande investering van de IKEA Group in hernieuwbare energie tot nu toe en draagt significant bij aan het doel om tegen 2020 volledig op hernieuwbare energie te draaien.
Het windmolenpark wordt gebouwd door Apex Clean Energy en is naar verwachting volledig operationeel in de eerste helft van 2015. In het park worden 49 Vestas V100-2.0 MW windturbines geïnstalleerd. Naar verwachting zal Hoopeston Wind per jaar 380 GWh aan hernieuwbare energie opwekken, dit staat gelijk aan 10 procent van het totale wereldwijde energieverbruik van de IKEA Group.
De IKEA Group beheert nu wereldwijd 206 windmolens en heeft geïnvesteerd in windmolenparken in Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er 550.000 zonnepanelen geïnstalleerd op IKEA gebouwen in negen landen. In 2013 heeft de IKEA Group 1,425 GWh aan energie uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. Dit staat gelijk aan 37 procent van de totale energiebehoefte van het bedrijf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.