Ads Top

Ecorus plaatst 20.000 zonnepanelen op huurwoningen Den Helder

Den Helder heeft het meeste aantal zonne-uren van Nederland. Toch zijn er relatief weinig woningen waarop zonnepanelen liggen. Woningstichting Den Helder heeft de afgelopen jaren bekeken in hoeverre zij daar een impuls aan zou kunnen geven.
Afgelopen donderdag tekenden Woningstichting en Ecorus Nederland een overeenkomst. Ecorus Nederland stelt huurders van Woningstichting in de gelegenheid om zonnepanelen op hun dak te leggen zonder dat ze hiervoor hoeven te investeren. De samenwerking biedt huurders een totaaloplossing waarbij Ecorus niet alleen de zonnepanelen plaatst, maar ook de volledige investering draagt en instaat voor het beheer en onderhoud van de zonnepanelen gedurende 25 jaar. De huurders realiseren op deze manier een aanzienlijke korting op hun energierekening. De opgewekte stroom is aanmerkelijk voordeliger dan de reguliere stroom (+/- 20% onder het landelijk gemiddelde). Doel is om over twee jaar alle woningen van Woningstichting (ca. 2000 ) die geschikt zijn van panelen te voorzien.
De komende maanden worden huurders die in aanmerking komen uitgenodigd om hen kennis te laten maken met het project en te informeren over de opstart ervan, de installatie alsook over de opvolging en service na installatie.
Ecorus wil samen met de corporaties een flinke impuls geven aan zonnestroom op huurdaken. Ecorus heeft een jarenlange ervaring in het bouwen van, investeren in en beheren van grote zonne-energie ESCO projecten waarbij de eindgebruiker alleen maar voordelen heeft zonder enige zorg. Ecorus heeft de ambitie om dit concept eveneens ter beschikking te stellen aan huurders van andere corporaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.