Ads Top

Nieuwe subsidie maakt rijden op groen gas aantrekkelijker

Wie een personenauto, bestelbusje, bus, taxi of vrachtauto heeft en op groen gas wil rijden, kan daarvoor subsidie krijgen. De provincie Groningen stelt de komende twee jaar 600.000 euro beschikbaar. De subsidieregeling is onderdeel van het Brandstoffentransitieplan 2014-2015, dat er samen met de Nota Duurzame Mobiliteit (PDF PDF-bestand, 275 KB) voor moet zorgen dat het verkeer en vervoer in de provincie de komende jaren zuiniger, stiller en schoner wordt.
Met de subsidieregeling 'Doorrijden op Groen Gas' willen wij het rijden op groen gas aantrekkelijker maken. We verwachten dat het gebruik van klimaatvriendelijke brandstoffen en zuinige auto’s zal afnemen door de afschaffing van het voordeel voor de motorrijtuigenbelasting voor zeer zuinige auto's.
In het Brandstoffentransitieplan staat verder dat we nog eens 200.000 euro investeren voor het plaatsen van zes extra aardgasvulpunten in de provincie, waarmee een provinciedekkend netwerk van vulpunten ontstaat. Ook willen we de mogelijkheden onderzoeken voor het gebruik van alternatieve brandstoffen door het openbaar vervoer en is het de bedoeling dat bij de aanleg van wegen duurzame materialen en technieken gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.