Ads Top

Nederlandse werkgelegenheid offshore windpark RWE

Het Nederlandse bedrijf Fabricom Offshore Services gaat de komende vier jaar aan de slag in het Duitse offshore windpark Nordsee Ost van RWE. Het bedrijf uit Den Helder zal in die periode verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en inspectie van 48 funderingen, waarop de windmolens in het windpark worden gebouwd, evenals de fundering van de meteomast en die van het transformatorstation.
Nordsee Ost is met een opgesteld vermogen van 295 MW een van de grootste windparken van RWE op zee en kan 300.000 huishoudens van elektriciteit voorzien. Naast Nordsee Ost bouwt Essent’s moederbedrijf op dit moment ook windpark Gwynt y Môr voor de kust van Noord-Wales. Met een opgesteld vermogen van 576 MW kan dit windpark voor 400.000 huishoudens elektriciteit opwekken.
Naar verwachting zal windpark Nordsee Ost in 2015 in bedrijf gaan. Afgelopen maand werd de laatste fundering voor het windpark geplaatst en aankomende maand zal worden begonnen met het bouwen van de windturbines.
Personeel van Fabricom zal in de zomer beginnen met werkzaamheden en de funderingen zowel boven- als onderwater gaan inspecteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.