Ads Top

Groningen present op Hannover Messe over industriële technologie

Onder het motto “Global Challenges, Local Solutions” presenteren tot 11 april de Stichting Energy Valley, de Nederlandse Gasunie, de Energy Academy Europe, de Hanzehogeschool Groningen, de Gemeente Groningen en 11 Groningse MKB’ers zich op de Hannover Messe. De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld. Noord-Nederland heeft ‘goud’ in handen met technologie, kennis en dienstverlening die een bijdrage kunnen leveren aan de wereldwijde opgave op het gebied van energietransitie.
In het Holland Energy House in Hal 27  laat de regio zien dat het in staat is internationaal en interdisciplinair samen te werken aan creatieve, pragmatische en technologische oplossingen voor het energievraagstuk. De bedrijven en kennisinstellingen werken tijdens de Hannover Messe aan nieuwe business-to-business contacten om zo nieuwe markten te kunnen betreden.  Vanuit Groningen zullen Cedel, Enie, EnergQ, Embed Enigneering, Horus, I-NRG, Metsens, Negotica, Relighted, Stabialert, en Water & Energy Solutions hun duurzame en slimme producten tonen en demonstreren.
De Hannover Messe is de grootste beurs ter wereld op het gebied van industriële technologie. In 27 hallen staan zo’n 6.500 bedrijven waar zo’n 220.000 internationale bezoekers op afkomen. De Hannover Messe heeft een grote internationale uitstraling, niet alleen naar het internationaal bedrijfsleven, maar ook naar de grote internationale media, de vakpers, politici en opinieleiders. Ieder jaar kiest de beurs één partnerland dat extra in de spotlights staat. Dit jaar is dat Nederland.
Op de beurs staat een centraal gelegen Holland Paviljoen, met daarnaast acht decentrale Nederlandse themapaviljoens. Bondskanselier Merkel, minister-president Rutte, de ministers Ploumen en Kamp en staatssecretaris Dekker bezoeken de verschillende Nederlandse stands.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.