Ads Top

Snellaadstation voor smartphones gaat backstage op Paaspop

Medewerkers en artiesten op Paaspop kunnen dit weekend snel, veilig en zonder gedoe hun mobiele telefoon opladen. Dit wordt mogelijk doordat de organisatie van het Schijndelse popfestival twee snellaadstations van energiebedrijf Essent backstage plaatst. De crew, dj's, zangers en bands op de traditionele opener van het zomerfestivalseizoen hoeven zo niet langer dan 30 minuten zonder smartphone te zitten.
Het snellaadstation bestaat uit 10 kluisjes met een sleutel. Het werkt simpel: de smartphone gaat in een kluisje, het apparaat meet welke capaciteit er nodig is en laadt de accu in zo kort mogelijke tijd maximaal op. Overigens kunnen ook tablets opgeladen worden in het apparaat. Er zijn aansluitingen voor de meest gangbare stekkers, zoals voor iPhones, iPads en smartphones met een micro-USB-aansluiting.
Het snellaadstation gebruikt intelligente USB-technologie en kan daardoor veel sneller laden dan een gewone oplader. In een half uur is de telefoon of tablet weer klaar voor gebruik, wat wordt aangegeven op het station zelf.
Chris Seijkens, organisator bij Paaspop: 'Niets is onhandiger dan tijdens de hectiek van een festival zonder je mobiel te zitten. Het snellaadstation is dan ook een uitkomst: binnen 30 minuten zijn de mensen achter de schermen weer 'up and running'. We overwegen trouwens ook om de snelladers de komende editie ook aan onze bezoekers ter beschikking te stellen. Omdat de snellader nog maar net op de markt is, was dat nu jammergenoeg nog niet mogelijk.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.