Ads Top

Gasunie New Energy partner in noordelijk Power-to-Gas initiatief

Op de Hannover Messe heeft Gasunie een nieuw bedrijfsonderdeel gepresenteerd: Gasunie New Energy. Samen met partners werkt Gasunie New Energy aan de haalbaarheid van duurzame technologieën voor toepassing op grotere schaal. Gasunie New Energy neemt daarbij een verbindende, commerciële positie in met een focus op de benodigde infrastructuur.
In de energievoorziening gaat het steeds om drie elementen die met elkaar in evenwicht moeten zijn: duurzaamheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. De uitdaging hierbij is om op alle drie punten succesvol te zijn in een energievoorziening waarin energievormen steeds meer in een wisselwerking met elkaar zullen komen te staan. Voor het balanceren tussen vraag en aanbod van deze energievormen speelt energieinfrastructuur een belangrijke rol.  Gasunie New Energy wil daar met gasinfrastructuur als startpunt een samenbrengende rol spelen.
Samenwerking is een sleutelwoord: nieuwe ketens en businessconcepten zullen nodig zijn om de transitie naar ecologische en economisch bestendige duurzame energievoorziening te realiseren.
Een eerste voorbeeld van zo’n samenwerking is het Power-to-Gas initiatief waarin Gasunie New Energy samen met een reeks partners vandaag medeondertekenaar is. Het initiatief is gericht op het realiseren van een grootschalige, volledig geïntegreerde Power-to-Gas-installatie in Delfzijl. Zie voor details het persbericht dat Energy Valley hierover vandaag heeft uitgestuurd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.