Ads Top

Europese tieners lossen samen technisch probleem op

Een team van vijf leerlingen waaronder een van het Ichthus College Veenendaal, is derde geworden tijdens de Europese Sci-Tech Challenge van dit jaar. Zij hadden de opdracht om in 24 uur de veiligste, snelste en meest energie-efficiënte Formule 1 racewagen voor het 2040 F1-seizoen te ontwerpen. De deelnemers moesten taal- en culturele verschillen overbruggen en effectief samenwerken om de meest veelbelovende oplossing te bedenken.
Het winnende team bestond uit leerlingen uit Frankrijk, Italie, Noorwegen en Polen. De Nederlandse deelnemer Daniel Willemsen won met zijn team de derde prijs. Daniel is leerling van het Ichthus College uit Veenendaal. Het Ichthus College Veenendaal won de Nationale finale van de Sci Tech Challenge die in maart plaatsvond bij ExxonMobil in Rotterdam. De Europese finale vond plaats in het Engelse Woking.
De keuze van de uitdaging van dit jaar was zeer toepasselijk. In het kader van de 20ste verjaardag van het technologie partnerschap tussen ExxonMobil en McLaren Mercedes vond het evenement plaats in het McLaren Technology Centre state-of- the-art in Woking, Engeland. De teams konden daar inspiratie putten uit hun omgeving en advies inwinnen van medewerkers van ExxonMobil en het McLaren Mercedes Formule 1 team.
Elk van de 12 teams hadden slechts 24 uur om hun eigen unieke idee te ontwikkelen voor een veilige, snelle en energiezuinige Formule 1 racewagen voor het 2040 F1 seizoen. Ze presenteerden hun voorstellen aan een panel van deskundige juryleden van ExxonMobil, McLaren Mercedes, Young Enterprise UK (YE UK) en de Universiteit van Surrey, die hen ondervroeg over de fijnere details van hun plannen.
De Challenge is een initiatief ontwikkeld door Junior Achievement - Young Enterprise Europe (JA-YE) - de moederorganisatie van Jong Ondernemen - in samenwerking met ExxonMobil. HAVO/VWO-leerlingen uit negen verschillende landen werkten samen in multilandenteams om een lastig technisch probleem op te lossen. De Sci -Tech Challenge combineert de expertise van ExxonMobil met de JA-YE Europe ervaring in ondernemend onderwijs. Het initiatief is bedoeld om studenten te motiveren om een STEM (Science, Technology, Engineering en Wiskunde) georiënteerde carrière te overwegen, hun bewustzijn van het belang van STEM vaardigheden te verhogen en te leren hoe zij op ondernemende manieren de toekomstige energieproblemen aan kunnen pakken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.