Ads Top

Week van de duurzaamheid in Deventer

Van 3 tot en met 10 oktober is het week van de duurzaamheid. In Deventer worden op verschillende plekken activiteiten georganiseerd rond dit thema. De week start op 3 oktober met de themabijeenkomst Energie-expeditie Deventer! Op 4 en 5 oktober wordt de Deventer Energie Markt gehouden.
Energie-expeditie Deventer! is voor inwoners en ondernemers. Landelijk bekende sprekers vertellen over de nieuwste ontwikkelingen rond energiebesparing en duurzame energie. De sprekers zijn nauw betrokken bij deze ontwikkelingen. Denkt u aan de grote kansen die het SER-energieakkoord biedt en nieuwe mogelijkheden voor investeringen. Wat betekent dat voor Deventer? Wilt u mee op de Energie-expeditie Deventer? Energie-expeditie Deventer! begint om 20.00 uur in de burgerzaal van het Stadhuis. Lees meer in het programma Energie-Expeditie Deventer!
De Deventer Energie Markt vindt plaats op het binnenterrein van de school aan de Nieuwe Markt 23. Diverse organisaties en aanbieders van duurzame producten presenteren zich hier. Uiteraard zijn ook Energie in Deventer en de Deventer Energie Coöperatie van de partij. De markt is op 4 oktober geopend van 14.00 – 17.00 uur, op zaterdag 5 oktober van 11.00 – 15.00 uur.
“Als we onze aarde niet willen verkwanselen, moeten we bij onszelf beginnen”, motiveert wethouder Jos Pierey de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. “Zuinig omgaan met grondstoffen. Zo min mogelijk afval produceren. Voor mij is dat de wereld koesteren. Dat begint in je eigen omgeving, zodat onze kindskinderen een plek erven waar ze goed kunnen leven.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.