Ads Top

Opening snellaadstation elektrische auto’s langs de A2

Op donderdag 10 oktober is langs de A2 nabij Breukelen een snellaadstation voor elektrische auto’s geopend. Dit is het eerste snellaadstation in Nederland dat is gelokaliseerd naast een snelweg. Het snellaadstation is tot stand gekomen met financiële steun van de provincie Utrecht. Rijkswaterstaat heeft de vergunning verstrekt.
De feestelijke opening, waarbij gedeputeerde de Vries de openingshandeling verrichtte, werd bijgewoond door alle betrokkenen; naast de provincie Utrecht MisterGreen, Travelcard, RWS, de gemeente Stichtse Vecht en Stedin.
De provincie Utrecht ziet in dat een toename van elektrisch vervoer een grote verbetering betekent, op korte en op lange termijn, voor de luchtkwaliteit. En elektrisch rijden is in opkomst. Alle grote automerken brengen elektrisch aangedreven voertuigen op de markt. Het streven van het rijk is in 2020 200.000 elektrisch aangedreven voertuigen in Nederland rond rijden. Op 1 oktober 2013 stond de teller voor elektrische voertuigen in Nederland op ruim 11.000, waarvan bijna 3.000 voertuigen volledig elektrische zijn aangedreven en niet kunnen ‘terugvallen’ op een verbrandingsmotor. Met het groeiende aantal elektrisch aangedreven voertuigen groeit ook de vraag naar laadinfrastructuur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.