Ads Top

Verbouwing zandstrooiboerderij Schoonebeek voor olie-expositie

Op woensdag 16 oktober 2013 werd het startsein gegeven voor de verbouwing en herbestemming van de historische Zandstrooiboerderij Zwaantje Hans-Stokman’s Hof in Schoonebeek. In het voorjaar van 2014 wordt hier een expositie over oliewinning geopend. Het dorp Schoonebeek en NAM zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de oliewinning die hier sinds 1947 plaatsvindt. 
NAM realiseert de expositie over olie in samenwerking met Stichting de Spiker, beheerder van de historische Zandstrooiboerderij in de dorpskern. Hiervoor worden de deel en de wagenschuur van de boerderij grondig verbouwd. De verbouwing wordt voor een groot gedeelte uitgevoerd door leerlingen van de opleiding Bouw en restauratie, dankzij het werkgelegenheidsfonds van NAM.
De herbestemming van de Zandstrooiboerderij is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, gemeente Emmen, Stichting Poppen en NAM. De verbouwing van de zandstrooiboerderij is einde van dit jaar gereed, waarna in het voorjaar de olie-tentoonstelling zal worden geopend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.