Ads Top

Nuon Solar Team kwalificeert behoedzaam voor World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team heeft een behoedzame kwalificatieronde gereden voor de World Solar Challenge die zondag 6 oktober start in Darwin. Het team start morgen met zonnewagen Nuna7 als dertiende auto in haar klasse. De kwalificatie op het circuit van Hidden Valley bepaalt de startvolgorde van de Challenge.
De top-3 teams van 2011 starten deze editie verspreid over het startveld: UMSolar (Michigan USA) start op de vijfde plaats, Nuon Solar Team op de dertiende plek en Tokai University (Japan) vertrekt als twintigste. De andere Nederlandse teams deden het ook prima: Solar Team Twente kwalificeerde als vierde. Solar Team Eindhoven rijdt mee in een andere klasse (Cruiser klasse) en start daarin als eerste.
Tijdens de tweejaarlijkse World Solar Challenge rijden zonneraceteams 3000 kilometer door Australië van Darwin naar Adelaide. 38 teams van over de hele wereld doen mee in drie verschillende klassen.
'Ik heb enorm veel zin in de race die zondag begint' aldus teamlid Annemiek Koers. Zij reed tijdens de kwalificatie als coureur in Nuna7 op het circuit in Hidden Valley. 'Nuna7 is onze eerste vierwielige zonnewagen. Alle teams moesten voor deze race een auto met vier wielen ontwerpen en bouwen. Dit betekent dat alles opnieuw is uitgedacht. Hierdoor ligt bij de start deze World Solar Challenge 2013 helemaal open, er kan van alles gebeuren de komende dagen'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.