Ads Top

Opening rondreizende expositie Biobased

Op donderdag 7 november is op proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond de opening van de expositie ‘Bio-Based’. In de expositie, die is samengesteld door Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), leert het publiek op een snelle en spannende manier de biobased economy kennen.
Gedeputeerde van Drenthe de heer A. van der Tuuk verricht de opening, samen met de heer Dr. G. Höher, hoofd van de afdeling hernieuwbare grondstoffen, bio-energie en landbouw- en milieubeleid van het Duitse ministerie voor Voedsel, Landbouw en bescherming van de Consument. Het programma start om 15.00 uur.
‘Bio-Based’ is een expositie waarin het publiek op een snelle en spannende manier de biobased economy leert kennen. De grote omwenteling van een oliewereld naar een groene wereld wordt verteld in een glazen bol, het hart van de expositie. Daarom heen staan biobased counters vol met voorbeelden van grondstoffen, raffinageprocessen, eindproducten en sluiten van kringlopen. ‘Bio-Based’ staat letterlijk ‘bol’ van de nieuwste technieken om het verhaal zeer eigentijds neer te zetten. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van visuele taal. Verder worden bezoekers via smartphones met mini filmpjes (ook wel augmented reality genoemd) door de expositie heen geleid. In circa 30 minuten kan de bezoeker zo zijn eigen beeld vormen over de waarde van biobased en in het bijzonder biopolymeren.
Proefbedrijf ’t Kompas is de thuisbasis van de expositie, die flexibel is in verplaatsbaarheid en omvang. De doelgroep van de expositie is in eerste instantie de consument die (nog) niet weet wat je kunt maken van biomassa. Daarnaast worden met ‘Bio-Based’ scholieren en ondernemers uit verschillende sectoren benaderd.
De tentoonstelling wordt in het kader van het INTERREG IVA programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door de Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de Provincie Drenthe en de Niedersächsische Staatskanzlei ‘.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.