Ads Top

Successen voor ‘Bio Energy to Overijssel’

Het onderzoeksprogramma Bio Energy to Overijssel (BE2.O) van het Green Energy Intiative heeft een aantal belangrijke resultaten opgeleverd. BE.2O is in 2010 gestart met als doel implementatie van bio-energie in Overijssel versnellen en CO2-uitstoot in de provincie verminderen. Het programma loopt op zijn einde. Donderdag 17 oktober vindt het slotevent plaats, waarbij wetenschappers en industriële partners terugblikken op de behaalde resultaten.
In BE2.O particeperen kennisinstellingen UT, Saxion, WUR en ROC van Twente, industriepartners BTG, OPRA turbines, TWENCE, HoSt, Wetsus en de provincie Overijssel. Jeroen Blok, programmacoördinator namens de UT, is trots op de resultaten die BE2.O opleverde. Hij benoemt enkele highlights op zowel technisch als sociaaleconomisch gebied.
“Een daarvan is opgewaardeerde pysolyse-olie die bijgemengd kan worden in verbrandingsmotoren. De demonstratie afgelopen juni waarbij minister Henk Kamp over de UT campus reed in een terreinauto met 25% biodiesel in de tank, was een mooi voorbeeld. Verder zijn successen geboekt bij winning van mineralen en glucose uit algen, torrefactie-experimenten, tests van pyrolyse-olie-verbranding in gasturbines. Het programma leverde tien wetenschappelijke papers op en de kennisdeling was groot.”
Via een animatiefilm werd biomassa-onderzoek vanuit BE.2O inzichtelijk gemaakt voor een breed publiek. Ook de pyrolysedemonstratiekast, onder andere ingezet op het UT Open Huis, Lowlands, colleges en events, sloeg aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.