Ads Top

Aftrap eerste editie Nationale duurzame huizenroute in Utrecht

De aftrap van de eerste Nationale Duurzame Huizenroute is in Utrecht. Op zaterdag 26 oktober stelden 19 enthousiaste Utrechtse bewoners van duurzame huizen hun woning open. Zo kan iedereen die zijn huis duurzamer wil maken zijn kans grijpen om met eigen ogen te zien hoe een ander in de buurt dat doet. En waar kun je beter zijn dan in de huizen van deze mensen zelf? Landelijk doen ruim 200 woningen mee aan de Duurzame Huizenroute.
Woningeigenaar Hans de Wind deelt graag zijn kennis en ervaring over hoe hij zijn woning van energielabel G naar A++ heeft gekregen. Wethouder De Rijk: "Het is heel mooi om te zien dat zoveel enthousiaste Utrechtse inwoners hun kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid willen delen met de stad." De gemeente Utrecht is intensief betrokken bij de Duurzame Huizenroute. Tijdens de start van de Duurzame Huizenroute neemt wethouder Mirjam de Rijk de gratis Utrechtse Energie! IPad-app in gebruik. Hiermee zie je wat je allemaal kunt doen om energie te besparen of op te wekken in uw eigen huis. Met inspirerende voorbeelden van bewoners en informatie over wat de gemeente allemaal doet. Vanaf zaterdag 26 oktober is de app beschikbaar. In de opengestelde woningen is ook informatie beschikbaar van de gemeente over het nemen van energiebesparende maatregelen.
Voor huurders en huiseigenaren die willen investeren in energiezuinige ingrepen zoals vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, etc. is er de duurzaamheidslening. Nog geen idee of je huis energiezuinig is? Alle bewoners in Utrecht kunnen een warmtescan van hun woning opvragen. Een warmtescan laat zien waar een woning energie lekt. Precies weten hoe en welke energiemaatregel het meeste oplevert? Via de gemeente kunt u een energie advies op maat aanvragen. De kosten krijgt u terug als u de energiebesparende maatregelen gaat uitvoeren. De gemeente Utrecht helpt met het programma Utrechtse Energie! bewoners en bedrijven graag op weg met tips en tools om minder energie te verbruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.