Ads Top

Nieuwe modem devolo voorziet in stabiele en veilige datacommunicatie

Onder het motto ‘Voorzien in betrouwbare en efficiënte communicatie in een smart grid’ presenteert devolo tijdens de European Utility Week 2013 het eerste G3-PLC-modem in DINRail-formaat. Met dit modem is stabiele datacommunicatie mogelijk tussen meetpunten in een smart home en nodes binnen een smart grid. Tijdens de ontwikkeling van dit product zijn uitgebreide veldtesten uitgevoerd. Die toonden prestaties van PLC-technologie in frequenties tot 500 kHz. De European Utility Week 2013 vindt plaats van 15 tot en met 17 oktober 2013 in de RAI Amsterdam en richt zich op thema’s rond smart grid en smart home.
De focus tijdens de beurs ligt voor devolo op het eerste G3-PLC-modem in DINRail-formaat. Dankzij compatibiliteit met DINRail is het modem direct te integreren in een switch-box. Daarmee is goed in te spelen op de eisen van communicatie op access-gebied. Tegelijkertijd is te voorzien in een kostenefficiënte installatie in het smart home. Het prototype dat devolo tijdens de beurs presenteert, is de technologische evenknie van het G3-PLC-modem dat uitgebreide veldtesten heeft ondergaan. Het product is naar verwachting commercieel beschikbaar in 2014.
  De ontwikkeling van het G3-PLC-modem ging vergezeld van een uitgebreide veldtest van Powerline-communicatie binnen het access-gebied. Tijdens deze test is gekeken naar de prestaties van de PLC-technologie. Ook keken de onderzoekers naar de mate waarin het modem voldoet aan de EMC-richtlijnen binnen een standaard clustersegment. De resultaten hiervan waren indrukwekkend. De Powerline-technologie van devolo in het frequentiebereik tussen de 150 en 500 kHz biedt de ideale communicatie-infrastructuur voor alle realtime applicaties in een smart grid met volledige IP-ondersteuning. Het biedt tevens voldoende capaciteit voor toekomstige toepassingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.