Ads Top

Tauw onderzoekt energiebesparingmaatregelen Dierenpark Emmen

Tauw heeft voor Dierenpark Emmen het energieverbruik en de mogelijkheden tot energiebesparing onderzocht. Omdat het park in 2016 naar een grotere locatie buiten Emmen verhuist, wordt alleen geïnvesteerd in energiemaatregelen die zich binnen 3 jaar terugverdienen.
Tijdens het onderzoek is ervoor gekozen de aandacht uit te laten gaan naar bewustwording van het personeel van het dierenpark op het gebied van energieverbruik. Deze investering kan immers meegenomen worden naar het nieuwe park.
Alleen al met zogenaamd ‘good housekeeping’ kan het dierenpark jaarlijks circa 50.000 euro aan energiekosten besparen. Samen met het personeel zijn er 30 energiebesparingmogelijkheden gedefinieerd. Momenteel worden de maatregelen uitgewerkt en wordt er een monitoringsprogramma opgezet. Begin volgend jaar vindt een tussentijdse evaluatie plaats.
Mede dankzij deze besparingsmaatregelen heeft Dierenpark Emmen onlangs het gouden Green Key certificaat ontvangen. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk laat zien dat het dierenpark er alles aan doet om de druk van een onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan Green Key bedrijven een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.