Ads Top

Nederlandse bouwwereld steunt inzending TU Delft voor Solar Decathlon 2014

Met de toetreding van Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, heeft de TU Delft een bijzonder sterk Comité van Aanbeveling dat de inzending Prêt-à-Loger voor de Solar Decathlon 2014 steunt. Daarmee geven gemeenten, woning­corpo­raties, architecten, ingenieursbureaus, duurzame bouwers, aannemers, toeleveranciers en de wetenschap aan dat het energie-neutrale renovatieplan de weg naar de duurzame toekomst is. Met hulp van partners kan het demonstratieproject worden gerealiseerd.
In de zomer van 2014 vindt in Versailles de tweejaarlijkse Solar Decathlon 2014 plaats. Twintig studententeams van over de hele wereld bouwen op locatie een duurzame, energie-neutrale woning. Gedurende twee weken wordt de woning bewoond en gemonitord; het beste project wint. Het studententeam van de TU Delft is doorgedrongen tot de twintig finalisten. TU Delft vertegenwoordigt daarmee Nederland en de Nederlandse bouwwereld in het bijzonder.
In tegenstelling tot de gebruikelijke futuristische paviljoens heeft het  team van de TU Delft met Prêt-à-Loger (‘klaar om te wonen’) gekozen voor een demonstratie van hoe een gewoon rijtjeshuis energieneutraal kan worden. Op locatie gaat het er spectaculair uitzien. In Versailles wordt een snede uit een woningrijtje nagebouwd, dat middels een nieuwe isolatielaag, glazen kas en duurzame technieken extreem duurzaam wordt. Met het ontwerp richt Prêt-à-Loger zich op 1,6 miljoen Nederlandse woningen die doorgaans slecht geïsoleerd zijn en in de komende jaren energetisch gerenoveerd moeten worden. Van groot belang voor de bouw en de Nederlandse gebouwde omgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.