Ads Top

Investeren in duurzame energie

Op 3 oktober 2013 reikte wethouder Van Poelgeest voor 1 miljoen euro aan leningen uit aan acht duurzame initiatieven van Amsterdammers. Het gaat om projecten voor het installeren van zonnepanelen op wooncomplexen, een clubhuis van een voetbalclub, een school, een winkel en een historisch instituut. Ook heeft de gemeente een lening gegeven voor het aanbrengen van dubbel glas in woningen. Vanaf 3 oktober kunnen nieuwe leningen bij de gemeente worden aangevraagd
Heeft u ook een goed idee voor een project om energie te besparen, op te wekken of de lucht schoner te maken maar lukt het niet om de financiering rond te krijgen? Bij het Amsterdams Investeringsfonds kunnen bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties voor hun duurzame initiatief een lening aanvragen met een vaste rente van 1,99 procent en een looptijd van maximaal vijftien jaar.
Het gaat om projecten van Amsterdammers die in hun eigen straat, op een bedrijventerrein of in de hele stad een bijdrage willen leveren aan het lokaal opwekken van duurzame energie, energiebesparing en een gezondere leefomgeving. De aanvragers met de beste inzending krijgen een lening om hun idee te realiseren en Amsterdam een stukje duurzamer te maken. U kunt tot 14 januari 2014 inschrijven! Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/aif.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.