Ads Top

Eerste gemeentebrede gezamenlijke inkoopactie van woningisolatie start in Haarlemmermeer

Vanaf 15 oktober kunnen bewoners van Haarlemmermeer zich volledig vrijblijvend inschrijven voor een gezamenlijke inkoopactie van gevelisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen. Het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer organiseert deze tijdelijke actie om het voor inwoners van Haarlemmermeer makkelijk en aantrekkelijk te maken de 'winst uit hun woning' te halen. Na een veiling op basis van alle inschrijvingen ontvangt iedereen een vrijblijvende offerte. Inschrijven voor zonnepanelen kan t/m 13 november en voor isolatie t/m 30 november 2013 op www.winstuitjewoning.nl.
Door alle vraag binnen de gemeente te bundelen kan scherper worden ingekocht. De drie aangeboden maatregelen -gevelisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen- zijn geselecteerd op de relatief lage aanschafkosten en het feit dat de werkzaamheden binnen één dag zijn uitgevoerd. Door middel van deze gezamenlijke inkoopactie wil het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer (NMCH) het bewoners zo aantrekkelijk mogelijk maken om te starten met besparen. Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig inschrijven met hun naam en adresgegevens.
Met name eigenaren van woningen van vóór 1976 betalen onnodig veel voor hun energierekening. Spouwmuurisolatie levert jaarlijks al snel 200 euro energielastenverlaging per jaar op, minimaal 20 jaar lang. Vloerisolatie scheelt gemakkelijk 100 euro per jaar en maakt de woonkamer een stuk comfortabeler. Promotie van de actie vindt onder andere op ludieke wijze plaats door verspreiding van 'Voordeelmenu's' via supermarkten, bouwmarkten en restaurants.
De organisatie van de gezamenlijke inkoop van isolatiemaatregelen is complex. Het te leveren product is namelijk per huis verschillend in soort en omvang. Per woning wordt in overleg met de bewoner geselecteerd welke vloer- en of gevelisolatiesystemen toepasbaar en wenselijk zijn.
Terwijl de actie in Haarlemmermeer nog loopt start eind november direct een tweede actie in de gemeenten Amstelveen en Diemen waarin de opgedane ervaringen worden meegenomen. Het uiteindelijke doel is de actie uit te breiden met financiering zodat bewoners de maatregelen eenvoudig kunnen betalen met de vermeden energielasten. Projectleider Andringa wil toe naar een systeem van voorfinanciering plus aanbieding van een begeerlijke gadget zoals een tablet waarbij de gevelisolatie als bijzaak wordt afgenomen. 'De 'instant pleasure' van isoleren moet maximaal zijn.'
Het NMCH verwacht veel animo doordat inschrijving vrijblijvend is en de verwachte prijs scherper is dan bij individuele aanschaf. Het NMCH heeft zelf geen enkel financieel voordeel deze actie. De veilingen en bijbehorende adviezen worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven iChoosr en Susteen. Bewoners kunnen zich tot en met 13 november inschrijven voor zonnepanelen en tot en met 30 november voor gevel- en vloerisolatie op www.winstuitjewoning.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.