Ads Top

Zonnelaadinstallatie in gebruik bij transportbedrijf E. van Wijk

De Laden op Zon installatie voor e-trucks bij het transportbedrijf E. van Wijk in Giessen is klaar voor gebruik. Vanaf nu wordt het lokale verbruik geleverd door de zon in plaats van door het stroomnet. De samenwerking tussen de installateur Zonnegilde en slimme batterij leverancier iwell zorgt ervoor dat het transportbedrijf zelf de benodigde groene energie produceert om de elektrische vrachtwagens te laden.

Het overvolle stroomnet was de reden dat E. van Wijk moest uitwijken naar een alternatieve oplossing voor het laden van de elektrische voertuigen in het wagenpark. Met 2.800 zonnepanelen en een slim batterijsysteem worden de duurzaamheidsambities nu toch gehaald.  
 
Zonnegilde leidde het volledige proces van de totstandkoming van de zoninstallatie tot aan het realiseren van de batterij. Een belangrijke partner van Zonnegilde is batterijspecialist iwell. Door een overbelast lokaal stroomnet draaide E. van Wijk op een kleine netaansluiting waarbij teruglevering van opgewekte energie niet mogelijk was. Het slimme batterijsysteem van iwell zorgt ervoor dat er nu wel genoeg vermogen beschikbaar is en slaat opgewekte energie op voor een later moment. 'Het batterijsysteem heeft een vermogen van 1 MW en een capaciteit van 4,3 MWh. Hierdoor wordt voldoende vermogen geleverd voor de laadpalen en wordt de zonne-energie opgeslagen om de e-trucks met schone stroom te laden,' aldus Jan Willem de Jong, CEO van iwell.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.