Ads Top

Liander start werkzaamheden elektriciteitsnet Kop van Noord Holland en West Friesland

Liander breidt, in samenwerking met drie gerenommeerde aannemers, de capaciteit in Noord-Holland Noord drastisch uit. De grootschalige werkzaamheden voor een toekomstbestendig elektriciteitsnet zijn voor de Kop van Noord-Holland en West-Friesland op woensdag 15 mei officieel van start gegaan. Aannemer A. Hak voert de werkzaamheden in deze regio’s uit.

Noord-Holland Noord is volop in ontwikkeling. Het aantal inwoners en bedrijven groeit. En daarmee stijgt de vraag naar stroom. Noord-Holland Noord staat aan de vooravond van een grootse verbouwing van het elektriciteitsnet.

Aan de zuidwestkant van Anna Paulowna wordt het elektriciteitsnet uitgebreid. Dit doet Liander door het bestaande middenspanningsnet te verwijderen, negen kilometer aan nieuwe ringverbindingen (middenspanning) aan te leggen, twee nieuwe elektriciteitsruimtes te plaatsen en één bestaande ruimte om te bouwen. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats in de gemeente Hollands Kroon. Een klein gedeelte in de gemeente Schagen is al uitgevoerd.

Met het programma Netuitbreiding Helix werkt Liander aan het versterken van het elektriciteitsnet in Noord-Holland Noord. Dit programma richt zich op het middenspanningsnet in het deel van de provincie boven het Noordzeekanaal, met uitzondering van Texel. Helix beslaat drie regio’s: Waterland en Zaanstreek (gebied 1, i.s.m. Van Gelder), Alkmaar (gebied 2, i.s.m. Visser & Smit Hanab) en Kop van Noord-Holland en West-Friesland (gebied 3, i.s.m. A. Hak).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.