Ads Top

Lokale energiecoöperaties kunnen opnieuw op steun rekenen vanuit provincie

Lokale energiecoöperaties kunnen ook de komende tijd ondersteund worden vanuit het Programma Lokale Energietransitie Drenthe (PLED). Zij kunnen hulp krijgen bij bijvoorbeeld energiebewustwordingsprojecten, het ontwikkelen van communicatie(middelen) of het opstellen van exploitatie- en businesscases voor collectieve zonnestroominstallaties.

De voortzetting van de ondersteuning is mogelijk gemaakt door een aanvullende subsidie van 125.564 euro van Provincie Drenthe waarover Gedeputeerde Staten vandaag positief hebben besloten.

Het Programma Lokale Energietransitie Drenthe (PLED) is gericht op de versterking van de lokale energie-initiatieven in Drenthe, zodat zij in staat zijn zelfstandig projecten uit te voeren en de weg weten te vinden naar de middelen en kennis die daarvoor nodig zijn. Dit is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Drentse KEI en de provincie Drenthe. Inmiddels zijn er 104 energie-initiatieven in Drenthe.

Het PLED ondersteunt startende en bestaande coöperaties bij het realiseren van collectieve zonnestroominstallaties maar ook op andere manieren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.