Ads Top

Half juni e winnaars van de tenders Alpha en Bèta bekendgemaakt door RVO

Half juni worden de winnaars van de tenders Alpha en Bèta voor windenergiegebied IJmuiden Ver bekendgemaakt door RVO. Eén van de partijen die meedingt voor beide tenders is het consortium Noordzeker. Het diverse gezelschap aan partners is even vastberaden als bevlogen en heeft baanbrekende redenen voor deelname.

In het Wind Op Zee programma van de overheid worden verschillende nieuwe aanbestedingen (tenders) uitgeschreven. De tenders waar momenteel het vergunningstraject voor loopt zijn de kavels Alpha en Bèta van elk 2 GW in energiegebied IJmuiden Ver (IJVER) op 62 kilometer voor de kust van IJmuiden. In de aanbestedingscriteria voor de tenders stelt de Nederlandse overheid, naast financiële criteria, hoge eisen aan circulariteit, ecologie en Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Eind maart 2024 heeft het consortium Noordzeker een bod ingediend voor beide tenders. Naar eigen zeggen om bij te kunnen dragen aan een 'betrouwbaar aanbod van duurzame energie voor een eerlijke prijs’. Het consortium constateert dat energie een speelbal is van politieke ontwikkelingen in de wereld en vindt dat de energietransitie te langzaam gaat. Via deelname willen de deelnemers meer zeggenschap krijgen over de eigen energiehuishouding door de energievoorziening van Nederland in eigen hand te nemen en werk te maken van duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.