Ads Top

Montea investeert 12,5 miljoen in Nederlandse batterijparken

Montea investeert de komende tijd 12,5 miljoen euro in batterijparken in Nederland. Door batterijparken te plaatsen, kunnen overschotten van ter plekke opgewekte zonnestroom worden opgeslagen voor momenten waarop de zon niet schijnt of als er extra stroom nodig is. 

Montea plaatst de batterijen op eigen locaties voor logistieke centra waar als gevolg van de netcongestieproblematiek onvoldoende netstroom voorhanden is.

Elektrisch rijden is in het personenvervoer aan een enorme opmars bezig. En over enkele jaren zal hetzelfde gebeuren met de e-vans en e-trucks. Logistieke centra die daar op een duurzame en betaalbare manier op voorbereid zijn, hebben dan een streepje voor. In België heeft Montea ook grote plannen met batterijparken. Daar wordt maar liefst 17,5 miljoen euro geïnvesteerd waarmee op bijna de helft van de locaties een batterijopslagsysteem voorzien zal worden.

Montea is een ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf, van oorsprong een familieonderneming, is genoteerd op Euronext Brussel en Parijs sinds eind 2006. De totale portefeuillewaarde is sinds die tijd van 100 miljoen euro gestegen naar 2,4 miljard euro. Op de Nederlandse markt heeft het bedrijf anno 2024 zo’n 325.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed in ontwikkeling, zo’n 10% van ’s lands totale markt. Naast dat Montea logistiek vastgoed ontwikkelt, is het ook als koper actief. Het totale portfolio omvatte begin 2024 gebouwen op zo’n honderd locaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.