Ads Top

Britse overheid voornemens nieuwe gasgestookte centrales te bouwen

De Britse overheid is voornemens is om meer gasgestookte centrales te gaan bouwen. Daarnaast zou de levensduur van enkele bestaande gascentrales verlengd moeten worden.

De overheid verwacht dat de gascentrales die gebouwd zullen worden in staat zullen zijn om CO2 af te kunnen vangen of volledig op waterstof te kunnen draaien. Volgens de Britse minister van Energie zal er in de komende jaren zo’n 15 GW aan gasgestookte capaciteit verdwijnen en moet er ongeveer 5 GW aan nieuwe capaciteit gebouwd moeten worden gebouwd om de leveringszekerheid te garanderen.

Vorige maand maakte de Duitse overheid eveneens bekend meer gasgestookte capaciteit te willen bouwen (Duitsland wil relatief snel 10 GW aan gasgestookte centrales bouwen – PZEM).

Voor 2025 bewoog gas nauwelijks en sloot deze op 30,3 €/MWh. CO2 liep met een euro op naar 61,6 €/EUA. Het Nederlandse stroomcontract werd anderhalve euro duurder en stond aan het eind van de week op 76 €/MWh. De clean spark spread verbeterde met bijna een euro en was ongeveer -3,8 €/MWh. De dark spread was -14,6 €/MWh.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.