Ads Top

Altijd de goedkoopste stroom met nieuwe software voor zonne-energie van Enphase Energy

Om de investering in zonne-energie sneller terug te verdienen, introduceert Enphase Energy slimme energiemanagementsoftware. Met deze gratis software gebruiken huishoudens met een dynamisch contract automatisch de goedkoopste vorm van stroom op dat moment. Hiermee kunnen zij de terugverdientijd tot twee jaar verkorten.

De software-update is beschikbaar voor huiseigenaren met een Enphase-systeem en een dynamisch energiecontract.

Op basis van kunstmatige intelligentie bepaalt het systeem welke vorm van stroom op dat moment het voordeligst is.

Ook voorkomt het systeem dat je moet betalen voor het opwekken van zonne-energie. De stroomprijs is soms negatief. Dit gebeurt als er veel zonne-energie wordt geproduceerd terwijl de vraag laag is. Huishoudens met dynamisch energiecontract moeten dan betalen voor de zonne-energie die ze opwekken. Het Enphase-systeem schakelt de zonnepanelen automatisch uit bij negatieve stroomprijzen.
 
Via de Enphase-app krijgen huiseigenaren live inzicht in de prestaties van jouw systeem. Zo zien zij in één oogopslag hoeveel hun systeem per paneel opwekt, hoeveel stroom ze verbruiken of opslaan en wat ze terugleveren aan het stroomnet. De software-update is eenvoudig te activeren in de app.

Eind 2024 brengt Enphase een volgende software-update uit waarmee huiseigenaren ook automatisch kunnen handelen in energie op de onbalansmarkt. Hier verhandelen energieleveranciers energie om op korte termijn het stroomnet te balanceren. Omdat de energieprijzen op de onbalansmarkt een stuk hoger zijn, kunnen huiseigenaren met deze oplossing tot zo’n twee euro besparen per kilowattuur stroom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.