Ads Top

Diederik Samsom nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Gasunie

De minister van Financiën (aandeelhouder van N.V. Nederlandse Gasunie) heeft per 1 juli 2024 Diederik Samsom benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie. De benoeming vindt plaats op voordracht van de Raad van Commissarissen en de overige leden van de Raad van Commissarissen zijn voornemens om Samsom na zijn toetreding tot voorzitter te kiezen.

Diederik Samsom (1971) studeerde technische natuurkunde in Delft en heeft uitgebreide bestuurlijke en politieke ervaring op het gebied van energie- en klimaatbeleid. Als kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans (2019-2024) stond hij aan de basis van de Europese Green Deal. Als Tweede Kamerlid (2003-2012) en fractievoorzitter (2012-2016) van de Partij van de Arbeid was hij nauw betrokken bij het energie- en klimaatbeleid in Nederland.

Samsom was eerder lid van de Raden van Commissarissen van Energiebeheer Nederland en van North Sea Port. Ook was hij lid van de Raad van Advies van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Straling. Samsom begon zijn loopbaan bij Greenpeace, waar hij project- en campagneleider was.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.