Ads Top

Montea investeert 30 miljoen in ambitieuze batterijparken

Montea investeert 17,5 miljoen euro in de installatie van batterijparken op 14 van haar Belgische sites. Later komt daar een extra investering van 12,5 miljoen in Nederland bij. De opgeslagen energie zal benut worden voor de verlichting, verwarming en koeling van de logistieke centra. Daarnaast zullen ook elektrische voertuigen kunnen voorzien worden van stroom.  

Tegen het eind van het jaar zal Montea een totaal vermogen van 87 MWp aan zonnepanelen op haar daken hebben. Op 14 Belgische locaties, ongeveer de helft van het portfolio in België, wordt tegen het einde van dit jaar een eigen energieopslagsysteem voorzien. Dit is goed voor een opslagcapaciteit van in totaal 35 MWh.
 
In Nederland onderzoekt Montea de implementatie van batterijen op nog eens zeven locaties. Goed voor een geschatte investering van nog eens 12,5 miljoen euro.
 
De installatie van deze batterijparken zal ook deels een oplossing bieden voor de netcongestie. De Belgische hoogspanningsnetbeheerder Elia stelde in haar Adequacy and flexibility study for Belgium (2024-2034) dat flexibiliteit, onder meer gecreëerd door batterijparken, de kernstrategie voor de komende jaren wordt.  
 
Op deze investering van 30 miljoen euro verwacht Montea een rendement te behalen van 12 procent.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.