Ads Top

'Mensen met duurzame maatregelen maken zich minder zorgen over hun energierekening'


Huishoudens met zonnepanelen, warmtepompen en woningisolatie hebben minder zorgen over hun energierekening: minder dan een derde maakt zich zorgen. Ruim zeventig procent van de zonnepanelen-bezitters heeft dankzij de panelen minder zorgen over de energierekening, bij warmtepompen en isolatiemaatregelen is dit ruim zestig procent. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Motivaction, in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).
 
Nederlanders zijn zeer tevreden over de duurzame maatregelen die zij namen. 85 tot 95 procent is tevreden over zijn zonnepanelen, warmtepomp, isolatiemaatregel of elektrische auto.

Mensen met zonnepanelen zijn daar in 95 procent van de gevallen tevreden over. Bij warmtepompen is dit 85 procent. Negentig procent van de mensen die hun huis lieten isoleren, is tevreden over die stap. Over hun volledig elektrische auto is 91 procent tevreden.
 
Zowel mensen met een koophuis als huurders zijn tevreden over duurzame maatregelen. Ook bij alle inkomensklassen is de tevredenheid gelijk. Niet alleen bij huishoudens met relatief hoge inkomens nemen de zorgen over de energierekening af; hetzelfde geldt voor huishoudens met relatief lage inkomens. Minima met zonnepanelen zeggen bijvoorbeeld nog vaker (82 procent) dan gemiddeld (71 procent) dat ze zich minder zorgen maken over de energierekening dankzij hun panelen.

Ongeveer driekwart van de bezitters van zonnepanelen, een warmtepomp, een elektrische auto of woningisolatie is trots op deze duurzame maatregel. Ook vindt de meerderheid van de huishoudens hun huis comfortabeler nu zij een warmtepomp of woningisolatie hebben. Huishoudens met zonnepanelen, een warmtepomp of een elektrische auto, zouden deze maatregel met grote waarschijnlijkheid opnieuw aanschaffen (respectievelijk 80, 79 en 86 procent).

Uit dit onderzoek blijkt dat duurzame maatregelen helpen om de zorgen over de energierekening te verlichten. De helft van de mensen zonder duurzame maatregelen maakt zich zorgen over hun energierekening. Bij mensen met 1 of meer maatregelen is dit 39 procent, bij twee of meer maatregelen 31 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.