Ads Top

Ohmium en HYGRO gaan strategische samenwerking aan

Newark, Den Haag, Wieringerwerf, Ohmium International, het Amerikaanse internationaal opererend techbedrijf, dat geavanceerde Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolysers ontwerpt, produceert en implementeert, start een samenwerking met HYGRO, een Nederlandse aanbieder van groene waterstofoplossingen. Deze samenwerking begint met een nieuw waterstofproductie- en distributieproject in Noord-Holland (project Duwaal).

Het Duwaal-project toont aan hoe de elektrolysers van Ohmium kunnen samenwerken met windturbines, gebruikmakend van HYGRO's kennis en patenten op dit concept, en ook HYGRO's nieuwe iBundle - een nieuw opslag-, transport- en snel tanksysteem - incorporeren.

Ondersteund door de Nederlandse overheid, zal het project in fasen worden ontwikkeld, te beginnen met een capaciteit van 2,5 MW in 2025. Met steun van de Nederlandse overheid, zijn er plannen dit uit te breiden naar 5 MW en mogelijk tot 10 MW.
 
Het project zal een hybride systeem bevatten waarbij zowel de elektrolyser als de turbine aangesloten blijven op het net. Deze opzet vermindert de impact van veranderende windomstandigheden op de waterstofproductie en maakt ook een snelle reactie op de elektriciteitsmarkt mogelijk, die vaak lage prijzen kent, op windrijke en/of zonnige dagen.

Ohmium's PEM elektrolysers en elektrochemische oplossingen zijn ontworpen voor industriële en transport toepassingen, aangevuld met HYGRO's doel om een competitief geïntegreerd waterstofproductie- en distributiesysteem te ontwikkelen. Dit omvat het benutten van hun iBundle- en pulsed power technologie voor een uitgebreide ‘wind & zon naar wiel’ waardeketen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.