Ads Top

Transport van reuzentransformatoren naar het Friese Louwsmeer gestart

Het transport van de langverwachte transformatoren naar ons Friese hoogspanningsstation in Louwsmeer is gestart. De eerste van de twee reuzentransformatoren van 220.000 volt is maandag per schip vanuit Schiedam naar de aanlegplaats aan het Van Harinxmakanaal bij Tytsjerk vervoerd.

Onlangs vertrok het transport op de speciaal aangelegde weg richting het hoogspanningsstation. Het vervoer van de transformator van 250.000 kilo over de weg van de aanlegplaats naar het station neemt een aantal dagen in beslag. De tweede transformator arriveert naar verwachting over twee weken in Louwsmeer.

De transformator had oorspronkelijk in september 2022 op het hoogspanningsstation geplaatst moeten worden. Dat was helaas niet het geval, want op woensdag 7 september 2022 zakte de grote transformator tijdens het vervoer naar het station weg in het veen.

Voor dit huidige transport zijn extra onderzoeken gedaan en verschillende mogelijke routes bestudeerd. De haalbaarheidsstudie liet zien dat de gekozen route, de beste optie is. Want hier zijn de minste obstakels die omzeild moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan sloten, weggetjes, leidingen etc.

In aanloop naar het transport is de bodem continu gemonitord en ook de komende dagen wordt dat gedaan. Daarbij worden ook de weersverwachtingen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.