Ads Top

Luminus, IDEA en AISIN openen het windmolenpark van Ghlin-Baudour

Luminus, IDEA (het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling van Cœur de Hainaut) en AISIN Europe hebben vrijdag 14 juni, aan de vooravond van Global Wind Day, het windmolenpark van Ghlin-Baudour op het terrein van AISIN ingehuldigd. Het was de ideale gelegenheid om het belang van hernieuwbare energie en de uitdagingen van de energietransitie voor de Waalse bedrijven te benadrukken.

​Global Wind Day, de Internationale Dag van de Wind die traditioneel op 15 juni plaatsvindt, heeft tot doel het potentieel en de doeltreffendheid van wind als energiebron in de kijker te zetten. De perfecte gelegenheid dus om alle actoren die aan de duurzame ontwikkeling in de regio Mons bijdragen, samen te brengen in een windmolenpark.

Het nieuwe windmolenpark van Ghlin-Baudour is het bewijs van een sterk engagement voor de duurzame ontwikkeling en de energietransitie in Cœur du Hainaut. Het park staat symbool voor de gezamenlijke wil van de verschillende partners om bij te dragen tot een CO2-neutrale wereld. Het windmolenpark bevindt zich in een industrieel landschap in de streek rond Mons, midden in een bedrijvenpark en in de nabijheid van grote infrastructuren zoals het Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes.

De vier windturbines die Luminus onlangs op het bedrijventerrein van Ghlin-Baudour installeerde, werden vanaf 12 juni één voor één in dienst gesteld. Ze voorzien de bedrijven AISIN, Nouryon en Hydro (waar Luminus in maart 2019 al een eerste turbine had geïnstalleerd) rechtstreeks van stroom. Een vierde windturbine, gebouwd op een terrein dat eigendom is van IDEA, is eveneens op het lokale net aangesloten.

Met een totaal vermogen van 15,6 MW zullen deze vier machines in totaal 25.200.000 kWh produceren, het equivalent van het verbruik van 7200 gezinnen. Eens ze operationeel zijn, zullen ze ook de uitstoot van 3700 ton CO2 voorkomen in vergelijking met de Belgische energiemix.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.