Ads Top

ING en Kroonenberg Groep schenken Amsterdam 5500 zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen

Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Amsterdam schenken ING en het Amsterdamse vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep de stad ruim 5500 zonnepanelen. Hiermee willen de twee bedrijven, die beide al decennia verbonden zijn met de hoofdstad, een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de stad.

De zonnepanelen, met een totale waarde van 4 miljoen euro, kunnen 2250 MWh elektriciteit per jaar opwekken, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 900 huishoudens. Het streven is dat ze op de daken gelegd worden van circa 30 gebouwen met een maatschappelijke functie, zoals welzijnsinstellingen en buurthuizen. Doel van het cadeau is dat de energiebesparing die de maatschappelijke organisaties realiseren ten gunste komt aan Amsterdammers die dit het hardst nodig hebben.
 
De zonnepanelen worden verdeeld over gebouwen in alle stadsdelen die Amsterdam rijk is, inclusief Weesp (stadsgebied binnen de gemeente Amsterdam). Zo plukt elk deel van de stad de vruchten van het cadeau. Het gaat om gebouwen van sportverenigingen, culturele en maatschappelijke instellingen, zorginstellingen en buurthuizen. Hiermee draagt het initiatief bij aan verduurzaming en levert het besparingen op voor de maatschappelijke organisaties.
 
Het initiatief is opgezet om de besparingen die de maatschappelijke organisaties realiseren weer te kunnen doorgeven aan Amsterdammers, met name de Amsterdammer die in deze tijd een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van korting op toegangskaarten voor culturele instellingen of gratis lidmaatschappen bij verschillende Amsterdamse sportverenigingen. Hiervoor zal worden samengewerkt met de gemeente Amsterdam en de maatschappelijke instellingen die de betreffende gebouwen huren van Gemeentelijk Vastgoed waarop de panelen worden gerealiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.