Ads Top

'Slim laden vermindert belasting stroomnet door EV’s met 40 procent'

TotalEnergies en Jedlix hebben naar eigen zeggebn succesvol aangetoond dat slim laden - laden op het juiste moment - van elektrische voertuigen (EV’s) de belasting van het elektriciteitsnet aanzienlijk kan verlichten. Het laden van elektrische auto’s, dat doorgaans in de drukke avondpiek tussen 16:00 en 21:00 uur gebeurt, is automatisch verschoven naar tijdstippen waarop het elektriciteitsnet meer ruimte heeft. Uniek aan dit project is dat zowel de publieke laadpalen op straat als de privé laadpalen bij mensen thuis tegelijkertijd slim werden geladen.

Nederland is de afgelopen jaren sterk aan het elektrificeren om haar klimaatdoelen te halen. Onderdeel daarvan is de toename van elektrische personenauto’s. Deze voertuigen worden vaak aan het eind van de dag opgeladen, op het moment dat huishoudens ook meer stroom vragen, met een piekvraag als gevolg. Deze piekvraag vormt een uitdaging voor netbeheerders en kan leiden tot overbelasting, waarbij maatregelen zoals het tijdelijk uitschakelen van laadpalen overwogen worden. Bovendien worden zonnepanelen soms afgeschakeld omdat ze tijdens piekmomenten te veel elektriciteit terug leveren.

TotalEnergies, met een netwerk van 17.000 laadpunten in Nederland, en Jedlix, werken samen aan oplossingen die het net minder belasten. Zij zorgen er onder andere voor dat EV's die aan een laadpaal in een bepaalde buurt staan gebruikmaken van de elektriciteit van zonnepanelen in de regio, op hetzelfde laagspanningsnet. Ook passen ze andere slimme laadsystemen toe.

Op de langste dag van het jaar demonstreerden TotalEnergies en Jedlix in Utrecht hoe slim laden de druk op het elektriciteitsnet kan verlagen. Bij 179 publieke laadpalen van TotalEnergies werd – zonder dat de elektrische rijder hier veel van merkte - minder hard geladen tijdens de piekuren. De eigenaren van 251 privé laadpalen van Jedlix laadden overdag met korting buiten de piekuren, optimaal gebruikmakend van beschikbare zonne-energie in de regio. De aansturing heeft plaatsgevonden op basis van de verwachte belasting van het net.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.