Ads Top

Stedin levert laatste benzineauto in

Netbeheerder Stedin heeft haar laatste personenauto met verbrandingsmotor ingeleverd. Dit betekent dat alle 1042 personenauto’s van de netbeheerder volledig elektrisch en emissieloos zijn. Met meer dan 2000 voertuigen heeft Stedin een van de grootste wagenparken in de Randstad. Van alle bedrijfsbussen die de technici van Stedin gebruiken is inmiddels bijna een vijfde elektrisch.

Stedin startte in 2017 met de eerste plannen en pilots om het wagenpark volledig elektrisch te maken. Dat was in een tijd waarin er nog maar weinig elektrische auto’s op de weg waren. Nadat Stedin eerst alle deelauto’s had geëlektrificeerd volgde al snel de rest van de personenauto’s. Omdat technici van Stedin in hun bussen veel kilometers maken, bijvoorbeeld om storingen op te lossen, moeten zij kunnen rekenen op een behoorlijke actieradius. De ontwikkeling van elektrische bedrijfsbussen ging aanvankelijk minder snel. Ondertussen is de markt verder ontwikkeld en heeft Stedin een deel van haar bedrijfsbussen geëlektrificeerd. Stedin stuurt erop aan dat uiterlijk 2030 haar gehele wagenpark emissieloos is.

Stedin is lid van de coalitie ‘Anders Reizen’. Naast verduurzaming van het wagenpark zet Stedin zich in voor duurzaam woon-werkverkeer. Een overgroot deel van het kantoorpersoneel komt met de fiets of de trein naar het werk. Vier van de vijf grote kantoren staan vlakbij een NS-station. Om treinreizen extra aantrekkelijk te maken krijgen medewerkers de mogelijkheid om in hun vrije tijd gratis met het OV te reizen. Daarnaast stimuleert Stedin medewerkers vaker voor de fiets te kiezen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.