Ads Top

PowerGo opent ultrasnelle lader met uniek batterijsysteem in Noord-Holland

PowerGo heeft bij restaurant De Zingende Wielen in Den Oever naar eigen zeggen een unieke snellaadoplossing van 240 kilowatt (kW) voor elektrische voertuigen (EV’s) met een batterij van 600 kilowattuur geplaatst.

Bij PowerGo laden EV-bestuurders op met 100% zonne-energie, afkomstig van de zonneparken van moederbedrijf PowerField. In gebieden waar netcongestie heerst zoeken PowerField en PowerGo naar passende oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van energieopslag via batterijen.  
 
Restaurant De Zingende Wielen is al vele jaren een populaire plek voor allerlei reizigers, en biedt nu ook ruimte voor innovatie. Het is een ideale laadlocatie voor EV-bestuurders die vanaf en naar Texel reizen en voor internationaal verkeer. Daarbij is de locatie snel te bereiken vanaf de Afsluitdijk.  
 
In Noord-Holland is sprake van hevige netcongestie, waarbij geen transportcapaciteit meer beschikbaar is. De wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers bedraagt gemiddeld tussen de anderhalf en twee jaar. In Den Oever was de wachttijd zelfs opgelopen tot vier jaar. Om hier snelladen toch mogelijk te kunnen maken, heeft PowerGo een laadpaal in combinatie met een batterij van 600 kilowattuur geplaatst.

Ter vergelijking: hierdoor kunnen ongeveer tien Volkswagen ID.3’s volledig opladen zonder het elektriciteitsnet te belasten. De batterij slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen. Sinds maart 2024 kunnen hier twee EV’s gelijktijdig opladen met een maximumlaadsnelheid van 240 kW.
 
Via dynamische laadtarieven krijgt de klant toegang tot eerlijke en transparante laadprijzen, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. Ook dit helpt het elektriciteitsnet, doordat klanten gestimuleerd worden om te laden wanneer veel en schonere energie beschikbaar is. Opladen is op die momenten namelijk goedkoper. De PowerGo Charge app geeft gebruikers toegang tot deze tarieven. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.