Ads Top

TenneT selecteert 3 partijen voor civiele werkzaamheden landstations 2 GW projecten

TenneT heeft in een raamovereenkomst Dura Vermeer, BAM Infra Nederland en Visser & Smit Bouw geselecteerd voor de civiele werkzaamheden voor de bouw van de landstations voor de 2GW (gigawatt) projecten in Nederland.

Vanaf 2024 realiseert TenneT de aansluiting van windparken op zee volgens een nieuwe 2GW standaard. Met deze nieuwe standaard wordt de opgewekte stroom van de windparken op zee via een hoogspanning gelijkstroomverbinding (HVDC) aan land gebracht. Landstations vormen de schakel tussen de windparken op zee en het hoogspanningsnet.

In het landstation wordt de gelijkstroom omgezet naar wisselstroom en wordt de spanning van 525kV getransformeerd naar 380kV, zodat dit geschikt is voor het Nederlandse hoogspanningsnet. Dura Vermeer, BAM Infra Nederland en Visser & Smit Bouw realiseren de gebouwen, gebouwgebonden installaties en terreininrichting voor deze landstations. Tot 2030 gaat het om de realisatie van tenminste acht landstations. De raamovereenkomst kan worden verlengd voor nieuwe 2GW projecten binnen de looptijd van het contract worden aangekondigd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.