Ads Top

Bestuurders zetten volgende stap naar schone energie voor iedereen

Eind januari gingen gedeputeerde Energie Berend Potjer en verschillende wethouders met elkaar in gesprek over inclusieve energietransitie. Hoe zorgen we samen voor een energietransitie die voor iedereen toegankelijk is? En hoe zorgen we ervoor dat ook bewoners in een kwetsbare positie kunnen profiteren van de energietransitie? Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de Community of Practice (COP), waarin Provincie Zuid-Holland met negen gemeenten kennisuitwisseling organiseert, gericht op een inclusieve energietransitie.

In september 2021 is men gestart met de Community of Practice als onderdeel van het programma “Naar een inclusieve energietransitie”. Samen met gemeenten en uitvoeringspartners zoekt men naar de mogelijkheden om de energietransitie inclusief vorm te geven.

 huishoudens krijgen de komende jaren te maken met de overgang naar duurzame energie (energietransitie). Dankzij schone energie hebben we straks een gezondere en veilige leefomgeving, beter geïsoleerde en comfortabelere huizen en produceren we veel van onze eigen energie in Zuid-Holland. De weg ernaar toe kost geld. Niet alle huishoudens zijn in staat hier zelf in te investeren terwijl de energietransitie alleen succesvol is als iedereen mee kan doen. Daarom zet de provincie zich ervoor in dat de energietransitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar is, ook voor de bewoners die kampen met energiearmoede.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.