Ads Top

Amsterdam komt met nieuwe subsidieregelingen energiearmoede en isolatie

Amsterdam komt met twee nieuwe subsidieregelingen gericht op energiearmoede en isolatie. Het college van B en W stelt voor alle stadsdelen subsidie met een totaalbudget van 600.000 euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven die direct bijdragen aan het verlagen van de energierekening van Amsterdammers.

De subsidieaanvraag moet voor 1 mei zijn ingediend. Elk stadsdeel beoordeelt vervolgens zelf aan welke initiatieven ze subsidie toekennen.

Als tweede regeling werkt het college momenteel aan een subsidieregeling waar huiseigenaren met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde woning een subsidie van 2.000 euro per huishouden kunnen aanvragen om hun huis te isoleren. Naast de subsidie worden huishoudens ondersteund in het aanvragen van andere beschikbare financieringsregelingen voor verduurzaming van hun woning. Voor de realisatie van deze subsidieregeling gaat het college een aanvraag doen voor middelen vanuit het Nationale Isolatieprogramma van het Rijk.

Het bedrag van 1460 euro per huishouden waar het Rijk mee rekent, wordt door Amsterdam verhoogd naar 2000 euro per woning. Boven op de reeds begrote 8,5 miljoen euro reserveert het college 1,5 miljoen euro voor de verdere uitwerking van het isolatieoffensief in 2023.

Vanaf de start van het isolatieoffensief in november hebben medewerkers van de energiebespaarservice 20.000 huishoudens bezocht. De energiebespaarservice loopt daarmee voor op schema om 24.000 huishoudens te ondersteunen met gratis eenvoudige isolatiemaatregelen. Binnen het geplande budget worden komende maanden daarom nog minimaal 8.000 extra huishoudens bezocht die het moeilijk hebben om hun energierekening te betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.