Ads Top

Liander vraagt ondernemers inschatting elektriciteitsverbruik voor komende 10 jaar

Liander vraagt haar grootzakelijke klanten ook dit jaar om een schatting te geven van het vermogen dat zij in de komende 10 jaar nodig hebben. Het gaat daarbij zowel om het verbruik van elektriciteit als het terugleveren van bijvoorbeeld wind- of zonnestroom. De prognoses helpen Liander om het elektriciteitsnet zo goed mogelijk in te richten voor de toekomst.

Nederland heeft een van de betrouwbaarste elektriciteitsnetten van de wereld. Dit is echter niet ontworpen voor de snelle ontwikkelingen die nu plaatsvinden. De schaarste op het net is het gevolg van de groeiende economie, de digitalisering van de samenleving, het in recordtempo bouwen van huizen en het verduurzamen van de energievoorziening.

De vraag van ondernemers naar elektriciteit en ruimte op het elektriciteitsnet om zelf opgewekte wind- en zonnestroom terug te leveren blijft explosief toenemen.

Ook in gebieden waar het net zijn maximale capaciteit heeft bereikt, is het voor Liander essentieel om te weten hoeveel transportvermogen grootzakelijke klanten, zoals ondernemers, op welk moment in de toekomst verwachten nodig te hebben.

De netbeheerder neemt dit mee in zijn plannen voor de uitbreiding van het net om in de toekomst ook daadwerkelijk de benodigde capaciteit voor ondernemers en instellingen beschikbaar te hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.