Ads Top

Gemeente Rotterdam stelt 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor VvE’s om energiearmoede te bestrijden

Rotterdamse woningeigenaren die onderdeel zijn van een VvE kunnen vanaf 1 april subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Denk aan spouw-, gevel-, glas-, dak- en vloerisolatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de warmte in de woning blijft en er minder hoeft te worden gestookt. Het mes snijdt dus aan twee kanten doordat de energierekening omlaag gaat en het wooncomfort wordt verbeterd. VvE’s met een WOZ-woningwaarde van maximaal 300.000 euro en een laag energielabel komen in aanmerking voor de subsidie.

Vanaf 1 april kunnen VvE’s subsidie aanvragen via de website van de gemeente (www.rotterdam.nl). De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 30 september 2024, tenzij het beschikbare bedrag van 2,5 miljoen euro eerder is uitgegeven.

De subsidie voor VvE’s wordt gefinancierd vanuit de Rijksuitkering Energiearmoede. Hiervoor heeft het Rijk 18,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. De gemeente realiseert hiervan meerdere projecten om Rotterdammers met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde woning te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.