Ads Top

'Kosten elektriciteit vertragen de overstap naar elektrisch rijden'

De hogere kosten voor elektriciteit houden vier op tien Nederlanders (41 procent) tegen elektrisch te (gaan) rijden. 28 procent van de Nederlanders geeft aan nooit elektrisch te willen rijden, blijkt uit onderzoek van Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht, onder 1.000 respondenten.

Ruim één op drie Nederlanders (39 procent) overweegt binnen vijf jaar elektrisch te gaan rijden. Van deze groep overweegt 18 dat binnen één jaar, 38 procent dat binnen drie jaar en 44 procent dat binnen vijf jaar. De tweedehands elektrische auto is voor velen de eerste optie als zij overgaan op elektrisch rijden.  

Ruim de helft van de Nederlanders die overwegen binnen 10 jaar elektrisch gaan rijden (51%) zou voor een tweedehands elektrische auto gaan, 32 procent koopt een nieuwe elektrische auto en 17 procent is van plan te leasen als zij een elektrische auto aanschaffen.

De automobilist wacht nog altijd op tweedehands elektrische wagens. Maar er komen pas meer tweedehands voertuigen, nadat er meerdere jaren (gemiddeld 3 jaar) veel nieuwe elektrische auto's zijn verkocht.  Een nieuwe elektrische wagen is koopkracht-technisch gezien relatief duur en daarmee onbereikbaar voor een groot deel van Nederland, zelfs met de subsidie. Een tweedehands is dan een betere optie. Helaas past het beperkte aanbod nog niet bij de tweedehands vraag. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.