Ads Top

Aantal digitale meters op aanvraag in Vlaanderen blijft toenemen

Het aantal gezinnen in Vlaanderen dat zelf digitale meters aanvraagt, blijft toenemen. In januari ’23 gaat het zelfs om 5.415 aanvragen, vijf keer meer dan een jaar geleden.

Het aantal aanvragen was al sinds september 2022 gevoelig toegenomen, maar blijft dus uitbreiden. In het voorbije jaar gaat het in totaal om 29.000 aanvragen. De groeiende interesse bevestigt opnieuw dat almaar meer gezinnen actief aan de slag gaan met hun energieverbruik en -injectie.

In 2022 wezen enkele parameters al in de richting van een groeiend draagvlak voor de digitale energiemeters. Zo volgen almaar meer gezinnen hun verbruiksgegevens actief op. Liefst 374.000 gezinnen doen dat vandaag al gratis via mijn.fluvius.be, het klantenportaal van Fluvius. In 74.000 gevallen zijn er ook ‘slimme apps’ of toestellen gekoppeld met de digitale elektriciteitsmeter om het energieverbruik in detail op te volgen of aan te sturen.

De groeiende interesse voor de digitale meters valt te verklaren door de nieuwe mogelijkheden, zoals de verkoop van overschot-zonnestroom, maandelijkse afrekeningen op basis van werkelijk verbruik, en energiedelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.