Ads Top

Helft energieleveranciers onvoldoende bereikbaar

De helft van de energieleveranciers in Nederland voldoet niet aan de wettelijke eisen omtrent bereikbaarheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 32 energieleveranciers. De bedrijven hebben geen telefonische klantenservice of bieden klanten geen e-mailadres waar zij hun vragen naar toe kunnen sturen.

Uit een nieuwe inventarisatie van de Consumentenbond blijkt dat meer energieleveranciers voldoen aan de wettelijke eisen omtrent bereikbaarheid. 7 van de 14 energiebedrijven die eerder geen e-mailadres aan hun klanten aanboden, bieden dat nu wel. En alle leveranciers hebben nu een telefoonnummer waar klanten naar kunnen bellen. Wel staan er nog steeds 2 verstopt achter een chatbot.

Sinds mei 2022 zijn de regels voor bedrijven aangescherpt. Die moeten op een duidelijke en begrijpelijke manier op zijn minst een e-mailadres en telefoonnummer bieden aan hun klanten. Andere contactmogelijkheden zijn optioneel.

Maar van de 32 energieleveranciers die de Consumentenbond bekeek, hadden er 14 geen e-mailadres voor klanten en bij 4 ontbrak een telefoonnummer. Nog eens 2 bedrijven geven alleen een telefoonnummer als klanten daarom vragen via de chatbot. Dat is te onduidelijk, vindt de Consumentenbond.

Sommige leveranciers bieden in plaats van een e-mailadres de mogelijkheid om een vraag te stellen via een contactformulier. De bond vindt dat onvoldoende.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.