Ads Top

Nieuw laadstation voor elektrische binnenvaartschepen in Alblasserdam

Een ketensamenwerking van Zero Emission Services (ZES), logistiek dienstverlener BCTN en de provincie Zuid-Holland bundelen haar krachten voor een nieuw laadstation voor elektrisch varen in de binnenvaart in Alblasserdam.

Het nieuwe laadstation, dat ZES ontwikkelt en exploiteert, beoogt met een mix van lokaal opgewekte energie en groene elektriciteit van het net de energiecontainers (ZESpacks) op te laden. Slim gebruik van het laadstation maakt het straks mogelijk om, naast de binnenvaart als hoofdgebruiker, ook aan andere gebruikers energiediensten te leveren (bijv. e-trucks). Of de batterijen in te zetten om het elektriciteitsnet te stabiliseren.

Na de realisatie van het eerste laadstation in Alphen aan de Rijn wordt Alblasserdam de volgende plek in Nederland waar elektrische schepen ZESpacks kunnen verwisselen om emissievrij te varen. De ambitie om de duurzame binnenvaart verder op te schalen naar een landelijk dekkend netwerk krijgt hiermee vorm.

Het nieuwe laadstation wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, die in totaal een subsidie van 1,1 miljoen euro toekent

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.