Ads Top

PowerField plaatst eerste batterijen voor opslag zonne-energie

In de aankomende weken gaat PowerField batterijen voor de opslag van zonne-energie installeren. Deze batterijen worden geplaatst bij zonneparken in Valthermond en Wanneperveen en zijn de eerste projecten van PowerField waarbij zonne-energie wordt gecombineerd met energieopslag. De batterij in Wanneperveen zal met 52 megawattuur één van de grootste batterijen van Nederland worden.  

PowerField plaatst de batterijen om optimaal gebruik te maken van de netcapaciteit. Deze oplossing maakt het mogelijk om energie die wordt geproduceerd door een zonnepark op te slaan in een batterij. Op de tijdstippen wanneer veel vraag is naar energie kan via de batterij in de behoefte worden voorzien van duurzame stroom. Zo worden de capaciteitsproblemen die zich voordoen binnen het Nederlandse elektriciteitsnetwerk verminderd.

De eerste batterij wordt geplaatst bij PowerField’s zonnepark in Valthermond en heeft een capaciteit van 12 megawattuur (MWh). Het zonnepark, dat dit jaar wordt gebouwd en in gebruik wordt genomen, wordt aangesloten op de bestaande aansluiting van Zonnepark Emmen. Normaalgesproken zou dit zonnepark pas in 2028 kunnen worden aangesloten op het net, maar dankzij de batterij is dit in 2023 al mogelijk.  

Zonnepark Wanneperveen krijgt later dit jaar een batterij van 52 MWh. Dit is één van de batterijen met de grootste capaciteit van Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.