Ads Top

Europa’s grootste marktplaats van zonnepanelen van start met abonnementsmodel in Nederland

Otovo, de grootste online marktplaats voor de installatie van zonnepanelen in Europa, is vanaf heden ook actief in Nederland. Nederland is het dertiende land waar het platform lanceert sinds de oprichting in 2016. Met een notering aan de beurs van Oslo dekt het bedrijf nu negentig procent van de residentiële zonne-energiemarkt in Europa.  

Door het aanbieden van een maandelijks abonnementsmodel wordt het voor meer consumenten mogelijk om toegang te krijgen tot zonne-energie, omdat vooraf geen grote investering nodig is. Otovo verwacht op die manier ook alle nog twijfelende huishoudens in Nederland te kunnen helpen aan zonnepanelen.

Het huren van zonnepanelen is een nog relatief jonge markt, het bedraagt zo’n twee procent van alle zonne-installaties in Nederland. Otovo verwacht dan ook juist hier een verschil te kunnen maken.

Otovo is in 2016 opgericht in Noorwegen, waar het hoofdkantoor is gevestigd. De enige pan-Europese aanbieder van zonne-installaties gebruikt gepatenteerde technologie om te analyseren of een woning geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Via het platform komt een particulier snel en eenvoudig in contact met lokale installateurs.

Otovo heeft ruim vierhonderd medewerkers in dienst en bijna duizend installateurs aangesloten. Momenteel is het actief in 13 Europese markten -  het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland, België, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Polen, Portugal en Zwitserland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.